Atac aerian de proporţii în Ucraina. Rachetele şi dronele au vizat toate regiunile ţării

Ucraina este vizată de un atac aerian de proporţii, luni dimineaţă, sistemele de alarmă au pornit anunţând că numeroase rachete ar putea lovi în toată ţara, potrivit Reuters.

1109 afișări
Imaginea articolului Atac aerian de proporţii în Ucraina. Rachetele şi dronele au vizat toate regiunile ţării

Atac aerian de proporţii în Ucraina. Rachetele şi dronele au vizat toate regiunile ţării

Ruşii au lansat luni un atac cu rachete în toată Ucraina, lovind unităţi rezidenţiale şi industriale şi rănind mai multe persoane, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

În toată Ucraina a fost pornită alerta de raid aerian. Reprezentanţii Forţelor Aeriene ucrainene susţin că ţara este atacată cu rachete de croazieră şi cu rachete balistice.

„Inamicul atacă oraşe paşnice”, a declarat Oleksandr Vilkul, primarul oraşului Krivoi Rog, din sudul Ucrainei.

Vilkul a spus că informaţiile complete despre amploarea pagubelor vor fi dezvăluite la finalul atacului.

Anatoliy Kurtiev, secretarul consiliului oraşului Zaporojia de sud-est, a anunţat pe Telegram că în urma unui atac cu rachete sunt răniţi, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Cel puţin o femeie a fost rănită într-un atac asupra celui de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov, a declarat primarul Ihor Terekhov tot pe Telegram. El a spus că au fost lovite mai multe instalaţii industriale, rezultatul fiind un incendiu de proporţii.

Cinci explozii au fost auzite în oraşul Zaporojia, a spus guvernatorul regional Yuriy Malashko, şi cel puţin două persoane au fost rănite.

„Rachetele au lovit zonele rezidenţiale”, a spus Malaskho pe Telegram.

Oficialii militari ai Ucrainei din alte oraşe, inclusiv Dnipropetrovsk şi Hmelniţki, au declarat şi ei că oraşele lor sunt supuse unui „atac masiv cu rachete” din partea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atac,
ucraina,
rachete

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici