Atac armat în Iowa: Un tânăr de 17 ani a ucis un elev de clasa a şasea şi a rănit alte 5 persoane

Un tânăr de 17 ani a ucis un elev de clasa a şasea şi a rănit alte cinci persoane într-un schimb de focuri într-o şcoală din Iowa, potrivit poliţiei, scrie AP.

176 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Iowa: Un tânăr de 17 ani a ucis un elev de clasa a şasea şi a rănit alte 5 persoane

Atac armat în Iowa: Un tânăr de 17 ani a ucis un elev de clasa a şasea şi a rănit alte 5 persoane

Tânărul de 17 ani a deschis focul la un liceu dintr-un orăşel din Iowa înainte de reluarea cursurilor în prima zi după vacanţa de iarnă, omorând un elev de clasa a şasea şi rănind alţi cinci joi, în timp ce elevii s-au baricadat în birouri, s-au ascuns în sălile de clasă şi au fugit panicaţi.

Suspectul, un elev al şcolii din Perry, a murit după ce s-a împuşcat, a declarat un oficial al Diviziei de Investigaţii Criminale din Iowa.

Autorităţile au declarat că una dintre cele cinci persoane rănite era un administrator, identificat ulterior de ca fiind directorul liceului Perry High School, Dan Marburger.

Autorităţile l-au identificat pe cel care a tras ca fiind Dylan Butler, în vârstă de 17 ani, şi nu au oferit informaţii despre un posibil motiv. Doi prieteni şi mama lor care au vorbit cu The Associated Press au declarat că Butler era o persoană liniştită care fusese hărţuită de ani de zile.

Perry are aproximativ 8.000 de locuitori şi se află la aproximativ 65 de kilometri nord-vest de Des Moines, la marginea zonei metropolitane a capitalei statului. Aici se află o mare fabrică de procesare a cărnii de porc şi case joase, cu un singur etaj. Liceul şi şcoala gimnazială sunt legate între ele, aşezate la marginea estică a oraşului.

Autorităţile au declarat că Butler avea o puşcă şi un pistol de calibru mic.

Motivul suspectului este în curs de investigare, iar autorităţile analizează „ serie de postări pe reţelele de socializare” pe care acesta le-a făcut în jurul perioadei atacului, a adăugat Mortvedt.

Un oficial din cadrul forţelor de ordine informat despre anchetă a declarat că anchetatorii federali şi de stat îi interoghează pe prietenii lui Butler şi analizează profilurile de socializare ale acestuia, inclusiv postările de pe TikTok şi Reddit.

Cu puţin timp înainte de împuşcăturile de joi, Butler a postat o fotografie pe TikTok în interiorul băii liceului Perry, a spus oficialul. Fotografia avea ca legendă „acum aşteptăm” şi era însoţită de melodia „Stray Bullet” a trupei germane KMFDM. Anchetatorii au mai găsit şi alte fotografii postate de Butler în care poza cu arme de foc, potrivit oficialului, care nu a fost autorizat să discute public detalii ale anchetei şi a vorbit cu AP sub rezerva anonimatului.

Surorile Yesenia Roeder şi Khamya Hall, ambele în vârstă de 17 ani, au declarat alături de mama lor, Alita, că Butler a fost hărţuit fără încetare încă din şcoala primară, dar situaţia a escaladat recent, când sora sa mai mică a început să fie şi ea agresată. Părinţii săi au adus acest lucru în discuţie la şcoală, au spus ei, iar aceasta a fost „picătura care a umplut paharul” pentru Butler.

„El suferea. A obosit. S-a săturat de hărţuire”, a declarat Yesenia Roeder Hall, în vârstă de 17 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atac,
iowa,
elev

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici