Atacatorul de la mall-ul din Brăila, obligat să plătească banii pentru serviciile medicale acordate victimelor

Tânărul de 21 de ani, din Brăila, trimis în judecată pentru că a atacat în stil terorist mai multe persoane pe centura oraşului şi într-un mall a fost executat silit pentru suma de 52.000 de lei, banii pentru serviciile medicale acordate victimelor.

2184 afișări
Imaginea articolului Atacatorul de la mall-ul din Brăila, obligat să plătească banii pentru serviciile medicale acordate victimelor

Atacatorul din mall, executat silit pentru plata serviciilor medicale acordate victimelor

Marius Valentin Parfenie, tânărul de 21 de ani care în toamna anului 2018 a intrat cu maşina în mulţimea de la complexul comercial din Brăila, a fost executat silit, el fiind nevoit să plătească banii pentru serviciile medicale acordate victimelor.

„Serviciile medicale acordate victimelor, transportul lor, costă, iar victimele s-au îndreptat către această persoană (Parfenie – n.r.). Serviciul Judeeţan de Ambulanţă Brăila este parte civilă în dosar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SAJ Brăila, Viorica Uscatu.

Practic, Marius Valentin Parfenie are de plată în total, suma de 52.000 de lei, potrivit deciziei instanţei, iar judecătorul a decis executarea silită a familiei Parfenie.

Atacul de la mall-ul din Brăila a avut loc în data de 11 noiembrie 2018. În urma analizării probelor s-a stabilit că mall-ul a fost ales de atacator pentru că este o zonă aglomerată, iar inculpatul a vrut să intre în magazin pentru a face cât mai multe victime.

„…inculpatul s-ar fi deplasat cu autoturismul sustras în cea mai aglomerată zonă a municipiului Brăila, într-o zi de duminică, la prânz, adică chiar în zona mall-ului din Brăila, unde ar fi forţat intrarea, cu scopul vădit de a pătrunde în interior pentru a face foarte multe victime (aşa cum inculpatul a avut intenţia de la început), însă activitatea infracţională i-ar fi fost îngreunată de pilonii din beton aflaţi la intrare, pe care inculpatul i-ar fi lovit, ceea ce l-ar fi frânat blocând maşina prin proiectare în stâlpul intrării în magazin, context în care inculpatul ar fi acroşat şi ar fi lezat integritatea corporală a 7 persoane, inclusiv doi minori”, au transmis, în noiembrie, judecătorii.

Aceştia au apreciat că „doar hazardul a făcut ca victimele lovite la mall-ul din Brăila să nu fie ucise efectiv, pentru că intenţia vădită a inculpatul ar fi fost de la început uciderea acestora, aşa cum acesta de fapt a şi declarat. Pe de altă parte, mai reţine judecătorul de drepturi şi libertăţi, consecinţele faptelor inculpatului ar fi fost şi mai grave dacă nu se bloca autoturismul la intrarea în mall şi dacă inculpatul nu era oprit la timp de către cetăţenii cu spirit civic care au acţionat imediat şi l-au extras pe inculpat din autoturism (chiar în momentul în care inculpatul încerca în continuare să efectueze manevre cu autoturismul înapoi pentru a vira apoi înainte şi a forţa pătrunderea în mall, unde avea de gând să lovească lumea la întâmplare), după care au oprit motorul maşinii, au aruncat cheile de contact, iar inculpatul a fost imobilizat până la sosirea echipajelor de poliţie”, se arată în documentul transmis presei, în noiembrie 2018, de Tribunalul Brăila.

Specialiştii au stabilit că bărbatul nu avrea probleme psihice în ziua atacului. Expertiza a fost realizată la solicitarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, iar rezultatele au fost folosite la întocmirea dosarului privind trimiterea în judecată a agresorului.

Altă expertiză realizată la Institutul de Medicină Legală din Iaşi a confirmat faptul că atacatorul nu consumase nici droguri înainte de a urca la volan şi de a lovi intenţionat mai mulţi oameni. În schimb, bărbatul consumase alcool, rezultatul alcoolemiei din sânge fiind de 1,25 grame la mie.

Marius Valentin Parfenie a fost arestat preventiv pe 12 noiembrie şi de atunci stă în arestul IPJ Brăila şi la Penitenciarul Jilava.

Individul este anchetat pentru trei infracţiuni de tentativă de omor calificat şi o infracţiune de tâlhărie calificată, vizând un număr de 10 victime. Primul termen de judecată în acest caz a fost stabilit pentru luna septembrie, la aproape jumătate de an de la întocmirea rechizitoriului de către procurori.

Taguri:
terorist,
mall,
atac

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici