ATACUL ARMAT DE LA COAFORUL PERLA: Vlădan susţine că arma i s-a descărcat accidental. Autorul atacului a cerut instanţei internarea într-un centru psihiatric

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la salonul cosmetic de la Perla, a cerut instanţei, în procesul privind arestarea sa, internarea într-un centru psihiatric în loc de privarea de libertate solicitată de procurori, el susţinând că regretă fapta şi că "nu asta a fost intenţia lui".

688 afișări
Imaginea articolului ATACUL ARMAT DE LA COAFORUL PERLA: Vlădan susţine că arma i s-a descărcat accidental. Autorul atacului a cerut instanţei internarea într-un centru psihiatric

ATACUL ARMAT DE LA COAFORUL PERLA: Vlădan susţine că arma i s-a descărcat accidental. Autorul atacului a cerut instanţei internarea într-un centru psihiatric (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit deciziei de arestare a lui Vlădan, acesta ar fi pretins, atât în faţa anchetatorilor cât şi în faţa instanţei, că arma i s-a descărcat accidental în soţia sa şi în casiera care a încercat să-l potolească.

Întrebat despre rănirea celorlalte şase persoane, Gheorghe Vlădan ar fi susţinut că nu ştie ce s-a întâmplat, invocând o aşa-numită "ceaţă" şi neputându-şi justifica acţiunile.

Autorul atacului a mai declarat, potrivit magistraţilor, că a mers la locul de muncă al soţiei sale "cu intenţia de a discuta câteva chestiuni legate de închirierea unui imobil proprietate comună". Atacatorul a susţinut că a fost "abordat" de casieră, care ar fi început să îl tragă de haină", cerându-i să iasă afară. Mai mult, agresorul a susţinut că şi soţia sa a venit la el şi i-a băgat mâna în haină, întrebându-l dacă are pistolul la el.

"Inculpatul a menţionat că, în îmbulzeala creată, a luat pistolul din buzunar şi nu îşi poate explica cum acesta s-a descărcat. A mai declarat că a auzit două împuşcături, după care nu îşi mai aminteşte nimic până la momentul la care a ieşit din coafor", notează judecătorul, citând poziţia procesuală a subiectului cererii de arestare pe care o judeca.

Cu toate acestea însă, instanţa a decis arestarea lui Vlădan, apreciind că, "raportat la materialul probator administrat în cauză", apărările bărbatului "apar ca neverosimile".

Instanţa avansează chiar şi o supoziţie, concluzionând că apărările bărbatului au drept scop "invocarea, pe parcursul procesului penal, a unei cauze ce ar atrage nepedepsirea - iresponsabilitatea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici