Atanasiu i-a invitat la discuţii pe sindicaliştii Hidrosind

Peste 20 de lideri ai Federaţiei Hidrosind pichetează, miercuri, sediul AVAS din Capitală, nemulţumiţi de înfiinţarea companiei energetice naţionale, aceştia fiind invitaţi la discuţii de preşedintele autorităţii, Teodor Atanasiu.

20 afișări
Imaginea articolului Atanasiu i-a invitat la discuţii pe sindicaliştii Hidrosind

Atanasiu i-a invitat la discuţii pe sindicaliştii Hidrosind (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit liderului Federaţiei Hidrosind, Ilie Roşu, sindicaliştii au fost chemaţi la discuţii la ora 12.00.

Protestatarii au început pichetul la ora 11.00, purtând pancarte pe care scria: "Opuneţi-vă Ordonanţei de Urgenţă", "Nu distrugeţi Hidroelectrica".

Liderul sindical a anunţat că după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care s-a decis înfiinţarea companiei energetice naţionale o va ataca în instanţă şi va face plângeri penale împotriva preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, a miniştrilor Economiei şi Justiţiei, Varujan Vosganian şi Cătălin Predoiu, şi a premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Federaţiei Hidrosind a declarat că înfiinţarea companiei energetice naţionale va duce la desfiinţarea Hidroelectrica şi la creşterea preţului energiei pentru populaţie cu aproximativ 20 la sută în 2009.

După pichetul din faţa sediului AVAS, sindicaliştii vor picheta sediul PNL, de la ora 17.00, urmând ca joi, să picheteze şi sediul Guvernului.

Liderul sindical a anunţat că la pichetul din faţa sediului Guvernului sunt aşteptate 650 de persoane.

Federaţiei Hidrosind i s-a alăturat şi Federaţia Mine-Energie, acţiunile sindicaliştilor fiind susţinute de Confederaţia Meridian, a mai spus Roşu.

Într-o scrisoase adresată premierului Tăriceanu, reprezentanţii Hidrosind îi atrag atenţia şefului Executivului că prin aprobarea OUG de înfiinţare a companiei energetice naţionale se face responsabil de "colapsul ce va urma în sistemul energetic".

"Dacă prin dialog şi prin argumente tehnico-economice nu am reuşit să întâmpinăm luarea unei decizii politice antinaţionale de desfiinţare şi distrugere a SC Hidroelectrica SA, firma cu capital integral de stat cea mai valoroasă din România, prin preluarea acesteia şi a celor două complexe energetice de către cele trei filiale ale Electrica SA devalizate şi aflate pe rol în instanţă în procedura de declarare a falimentului, nu greşim cu nimic dacă afirmăm, aşa cum spune o vorbă din popor, că puneţi căruţa în faţa boilor, desconsiderând resursa umană valoroasă a Hidroelectricii şi a complexelor energetice", se arată în scrisoarea trimisă premierului.

Sindicaliştii spun că vor să-l convingă pe premier să retragă actul normativ, în caz contrar fiind "nevoiţi să recurgă la toate formele legale de proteste, inclusiv la greva generală", pentru a-şi apăra locurile de muncă.

Guvernul a decis, în urmă cu două săptămâni, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea companiei energetice integrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici