Atentatul de la Kabul. Mihai Fifor: Condamnăm cu toată fermitatea acest cumplit atac. Ne facem datoria în continuare

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a condamnat atacul terorist de la Kabul, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României a murit şi altul a fost rănit, exprimându-şi, totodată, convingerea acest act nu va submina eforturile internaţionale de stabilizare a Afganistanului.

103 afișări
Imaginea articolului Atentatul de la Kabul. Mihai Fifor: Condamnăm cu toată fermitatea acest cumplit atac. Ne facem datoria în continuare

Mihai Fifor: Condamnăm cu toată fermitatea acest cumplit atac. Ne facem datoria în continuare

Mihai Fifor a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de condoleanţe pentru reprezentantul misiunii diplomatice a României care a murit în timpul atacului de la Kabul.

„Am primit, cu profundă durere, vestea tragică privind atacul terorist care a avut loc în Kabul în seara zilei de luni, 2 septembrie 2019, în urma căruia un reprezentant al Ambasadei României în Afganistan a murit şi un altul a fost grav rănit. Diplomatul roman care a decedat apărând sediul Ambasadei este un adevărat erou, care merită întreaga noastră recunoştinţă pentru sacrificiul său suprem. Gândurile noastre se îndreaptă către familia şi prietenii îndureraţi. Totodată, avem speranţa că românul rănit se va recupera curând şi va putea reveni acasă cu bine”, a scris Fifor pe Facebook.

Ministrul de Interne condamnă atacul terorist şi îşi exprimă, totodată, convingerea, că un astfel de act nu va submina eforturile internaţionale de stabilizare a Afganistanului.

„Condamnăm cu toată fermitatea acest cumplit atac şi ne exprimăm convingerea că un astfel de act nu va putea submina eforturilor internaţionale de stabilizare a Afganistanului. România a fost şi va continua să fie un aliat solid şi dedicat angajamentelor comune pentru asigurarea securităţii spaţiului euro-atlantic, inclusiv printr-o contribuţie semnificativă la eforturile NATO din cadrul Misiunii Resolute Support. Ne facem datoria în continuare ca parte a celei mai puternice alianţe politico-militare”, a mai spus Fifor, care a dat asigurări că forţele române vor lucra îndeaproape cu ceilalţi aliaţi şi parteneri pentru sporirea măsurilor de securitate, astfel încât militarii şi civilii care se dedică misiunii din teren să fie cât mai bine protejaţi.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Taguri:
fifor,
atac,
kabul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici