Atenţie la utilizarea instalaţiilor de gaze!

Compania E.ON Gaz Distribuţie a făcut, marţi, mai multe recomandări pentru sezonul rece, când creşte pericolul producerii unor accidente sau a intoxicărilor cu monoxid de carbon în cazul folosirii necorespunzătoare a instalaţiilor de gaze naturale sau a efectuării unor modificări neautorizate.

2 afișări
Imaginea articolului Atenţie la utilizarea instalaţiilor de gaze!

Atenţie la utilizarea instalaţiilor de gaze

Compania enumeră mai multe reguli care trebuie respectate cu stricteţe în utilizarea instalaţiilor de gaze naturale. Astfel, consumatorii trebuie să nu doarmă cu focul deschis şi, în niciun caz, în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.). De asemenea, focul la arzătoarele neautomatizate nu trebuie lăsat fără supraveghere şi să nu se folosească aparate care nu sunt etanşe sau nu au tiraj. Totodată, nu trebuie folosite instalaţii improvizate. Utilizatorii trebuie să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centrale termice sau aparate de consum cu flacără liberă, precum şi să verifice şi să cureţe coşurile de fum cel puţin de două ori pe an.

În caz că simt miros de gaz, consumatorii trebuie să ia următoarele măsuri de siguranţă: să stingă toate focurile; să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele; să sune de urgenţă la dispeceratul de intervenţii al E.ON Gaz Distribuţie; să nu manevreze aparate electronice; să nu aprindă lumina; să nu verifice cu flacără instalaţiile de gaze naturale.

Modificarea instalaţiilor de gaz fără avizele necesare şi/sau de către persoane neautorizate prezintă un permanent pericol de explozii şi de intoxicaţii. Compania solicită consumatorilor interesaţi să efectueze modificări ale instalaţiilor interioare să recurgă numai la serviciile unei societăţi sau ale unei persoane autorizate pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de gaze naturale. Doar în acest fel pot fi exploatate în condiţii de siguranţă instalaţiile interioare, se precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici