Atenţie, nu vă panicaţi! MESAJUL test a fost expediat în Capitală şi Ilfov. Vineri a început testarea sistemului RO-ALERT - FOTO

De vineri a început testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în Capitală şi în judeţul Ilfov, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

9924 afișări
Imaginea articolului Atenţie, nu vă panicaţi! MESAJUL test a fost expediat în Capitală şi Ilfov. Vineri a început testarea sistemului RO-ALERT - FOTO

Atenţie, nu vă panicaţi! Vineri începe testarea sistemului RO-ALERT în Capitală şi Ilfov. Cine va primi mesajele TEST

Vineri în jurul orei 10.16 a fost expediat următorul mesaj:

 

Vineri, în intervalul orar 10:00-12:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, dar şi în oraşele Otopeni şi Măgurele din judeţul Ilfov.

Totodată, în intervalul 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în oraşul Buftea, judeţul Ilfov.

Luni, în intervalele orare 10:00-12:00 şi 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi pe întreg teritoriul capitalei şi al judeţului Ilfov.

Potrivit ISU Bucureşti -Ilfov, pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT pe dispozitivul mobil sunt necesare câteva setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul mobil, accesând secţiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă. Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici