Atenţionare Salvamont Neamţ: Colonie mare de viespi pe un traseu

Salvamontiştii din Neamţ au emis o atenţionare pentru turiştii care urmează traseul marcat cu cruce albastră din staţiunea Durău spre Cascada Duruitoarea. În zona Piciorul lui Bucur s-a dezvoltat o colonie mare de viespi de pădure, iar insectele sunt mai agresive în această perioadă.

787 afișări
Imaginea articolului Atenţionare Salvamont Neamţ: Colonie mare de viespi pe un traseu

Kathy Jones, Wikipedia Commons

A fost delimitat un perimetru de siguranţă, iar turiştii sunt sfătuiţi să ocolească zona şi să nu rupă banda de delimitare.

Înţepăturile de viespe de pădure pot fi periculoase pentru persoanele sensibile, iar numărul mare de înţepături poate provoca şoc anafilactic.

„Deoarece în această perioadă insectele sunt mult mai agresive dacă intri în zona cuibului, probabil din cauză că în luna iulie îşi hrănesc intensiv larvele şi/sau din cauza creşterii temperaturii aerului, am balizat un perimetru de siguranţă pe care vă sfătuim să îl ocoliţi şi mai ales să nu rupeţi banda de delimitare. Veninul de viespe este de aproximativ zece ori mai mic decât cel de albină, dar la cei sensibili sau în cazul în care numărul muşcăturilor este mare poate produce şoc anafilactic. Coloniile de viespi de pădure pot atinge şi 1000 de indivizi”, a transmis Salvamont Neamţ.

Cei care sunt atacaţi de aceste insecte şi prezintă simptome precum reacţii cutanate extinse, respiraţie suierătoare, senzaţie de sufocare, ameţeli, greaţă şi vărsături trebuie să sune la 112.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici