Au început lucrările pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu din Capitală

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a fost emis ordinul pentru începerea expertizei tehnice pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu, monument istoric de pe Calea Moşilor aflat într-o stare de degradare majoră.

1258 afișări
Imaginea articolului Au început lucrările pentru punerea în siguranţă a Hanului Solacolu din Capitală

FOTO Nicuşor Dan/Facebook

„Săptămâna aceasta a fost emis Ordinul de Începere pentru Servicii de elaborare a expertizei tehnice de punere în siguranţă, dar şi pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice, inclusiv asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de <Punere în siguranţă, conservare şi protejare a imobilului monument istoric Hanul Solacolu>”, a transmis Nicuşor Dan.

Conform acestuia, în prezent se desfăşoară în teren scanarea 3D a imobilului, activitate ce face parte din etapa de elaborare a expertizei tehnice.

Lucrările sunt făcute în cadrul unui contract încheiat la sfârşitul lunii septembrie între Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din Bucureşti şi Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti.

Imobilul din Calea Moşilor nr.134-134A este construit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi este monument istoric. Ridicată în anul 1859 de fraţii Solacolu, clădirea a fost, iniţial, prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti. Faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe artera cea mai comercială a Bucureştiului: Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară.

Primarul general susţine că imobilul este în prezent nefuncţional şi într-o stare de degradare majoră, din cauza lipsei întreţinerii şi a lucrărilor de reparaţii în urma seismelor majore din anii 1940, 1977, 1986, 1990 care au afectat drastic structura de rezistenţă a clădirii, a acţiunii factorilor meteorologici, a coroziunii etc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici