Augustin Lazăr, despre resursele umane din parchete: Peste 500 de posturi nu sunt ocupate

Procurorul general al României susţine că pentru buna funcţionare a parchetelor ar fi necesar un număr mai mare de procurori, Augustin Lazăr menţionând că aproximativ 500 de posturi nu sunt ocupate în prezent.

286 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, despre resursele umane din parchete: Peste 500 de posturi nu sunt ocupate

Augustin Lazăr, despre resursele umane din parchete: Peste 500 de posturi nu sunt ocupate

Procurorul general a anunţat că bilanţul pe primul semestru al anului este similar cu rezultatele obţinute anul trecută, în aceeaşi perioadă.

"În primul semestru am avut 1.400.000 dosare de soluţionat, cam la fel cu semestrul 1 din 2016. Volumul de muncă este mare. Numărul cauzelor soluţionate este de 273.777 dosare, ceva mai scăzut decât cel din semestrul 1 din 2016, 298.131 dosare. O scadere de 8%. Ne-am pus problema resurselor pentru a ne menţine la nivel şi posibilităţile de soluţionare a unui număr mare de dosare. Dacă ne uităm la câţi procurori avem în schemă, 2.900 de procurori, avem circa 2.400, puţin peste 500 de posturi nu sunt ocupate în Ministerul Public. Mulţi absolvenţi merg judecători, mulţi procurori au plecat la pensie. Este necesar ca Ministerului Public să i se asigure resursele umane necesare pentru a putea funcţiona în condiţii bune", a declarat Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici