Augustin Lazăr, discuţie cu comisia MCV despre protocoalele cu SRI şi secţia de investigare a magistraţilor

Procurorul general, Augustin Lazăr, a discutat, miercuri, cu reprezentanţii Comisiei din cadrul MCV, despre înfiinţarea secţiei pentru anchetarea magistraţilor şi modificările aduse codurilor penale, dar şi protocoalele de cooperare încheiate cu SRI.

399 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, discuţie cu comisia MCV despre protocoalele cu SRI şi secţia de investigare a magistraţilor

Augustin Lazăr, discuţie cu comisia MCV despre protocoalele cu SRI şi secţia de investigare a magistraţilor

„Principalele teme abordate în cursul întrevederii au vizat aspecte privind înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, modificările aduse Codului penal, Codului de procedură penală şi legilor justiţiei, protocoalele de cooperare încheiate cu Serviciul Român de Informaţii. Totodată, au fost analizate recomandările din ultimul raport al Comisiei Europene, fiind puse la dispoziţia experţilor indicatori statistici actualizaţi, din care rezultă progresele înregistrate în combaterea infracţiunilor de corupţie, folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, spălare a banilor, evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanţii Parchetului General.

În cadrul discuţiei, s-au menţionat şi suspiciunile privind încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, având în vedere cazuri care au fost prezentate în presă.

Referitor la acest subiect, potrivit sursei citate, Augustin Lazăr a spus că, pentru aducerea la îndeplinire a obiectivelor din strategia Ministerului Public, în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018, s-a desfăşurat proiectul ”Protecţia drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale în faza de urmărire penală”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici