Video Augustin Lazăr, procurorul general, despre introducerea unei sume pentru abuzul în serviciu: Noi avem un punct de vedere fără prag

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a transmis, luni, întrebat la ce sumă ar trebui să fie stabilit pragul pe abuzul în serviciu, că Ministerul Public a transmis un punct de vedere fără prag.

651 afișări

"Noi deja avem un punct de vedere al Ministerului Public şi îl găsiţi pe site. Nu revenim la ceea ce am spus. Noi avem un punct de vedere fără prag", a declarat procurorul geneal al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Augustin Lazăr a mai spus că nu ar trebui să existe diferenţe financiare între judecători şi procurori, acesta fiind motivul pentru care a cerut sesizarea Curţii Constituţionale.

"Statutul de magistrat independent profesional al procurorului nu poate fi pus sub semnul întrebării. Nu se poate face o discriminare între diverse categorii de magiostraţi. Puteţi vedea detaliat modul în care am motivat scrisoarea publică pe care am trimis+o la diverse instituţii şi sunt sigur că această problemă va fi clarificată în spiritul deciziilor Curţii Constituţionale", a mai spus Lazăr.

Întrebat cum comentează faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să nu sesizeze Curtea Constituţională în ceea ce priveşte legea salarizării unitare, Augustin Lazăr a precizat că el nu a văzut nicio motivare.

În urmă cu trei zile, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să nu sesizeze Curtea Constituţională pe legea salarizării, aşa cum ceruseră Augustin Lazăr şi Asociaţia Procurorilor, precizând că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici