AUR cere Primăriei Capitalei schimbarea denumirii Bulevardului Kiseleff în Vasile Motrescu

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Primăriei Capitalei să redenumească Bulevardul Kiseleff în Bulevardul Vasile Motrescu, „ca un gest cu o puternică încărcătură simbolică şi pentru a cinsti memoria rezistenţei anticomuniste din România”.

4165 afișări
Imaginea articolului AUR cere Primăriei Capitalei schimbarea denumirii Bulevardului Kiseleff în Vasile Motrescu

AUR cere Primăriei Capitalei schimbarea denumirii Bulevardului Kiseleff în Vasile Motrescu

„Născut pe 11 octombrie 1920, în Vicovu de Jos, judeţul Suceava, Vasile Motrescu este partizanul al cărui nume s-a întipărit definitiv în memoria localnicilor din munţii Bucovinei. Alături de Gavril Vatamaniuc, el a întruchipat simbolul eroic al luptei împotriva opresiunii comuniste. Jurnalul pe care l-a ţinut în 1952-1953 este o mărturie teribilă despre asprimea vieţii în condiţii alpestre. Un fragment din acest jurnal m-a cutremurat: <Stau prigonit de fraţii mei trădători care şi-au vândut ţara şi sufletele lor dracilor din Rusia>”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Simion afirmă că a da unui bulevard din Bucureşti numele lui Vasile Motrescu „înseamnă a ridica o stradă la rangul unei efigii”.

„Cu un asemenea exemplu de luptător în faţa ochilor, românii pot merge cu spinarea dreaptă la judecata istoriei. Prins pe 18 ianuarie 1958, a fost împuşcat pe 29 iulie în acelaşi an la închisoarea din Botoşani. Deşi a trăit doar 38 de ani, ecoul faptelor lui acoperă întinderea mai multor vieţi. A da unui bulevard din Bucureşti numele lui Vasile Motrescu înseamnă a ridica o stradă la rangul unei efigii de a cărei însemnătate se cuvine să fim conştienţi”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Potrivit comunicatului de presă, o cerere oficială în acest sens va fi depusă la Registratura Primăriei Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici