Aurescu: Doi cetăţeni români răpiţi în Nigeria au fost eliberaţi după opt zile. Nu s-a plătit nimic

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, vineri, că doi cetăţeni români care au fost răpiţi în Nigeria pe 20 ianuarie au fost eliberaţi pe 28 ianuarie, fără a se plăti nicio recompensă.

695 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Doi cetăţeni români răpiţi în Nigeria au fost eliberaţi după opt zile. Nu s-a plătit nimic

Aurescu: Doi cetăţeni români răpiţi în Nigeria au fost eliberaţi după opt zile. Nu s-a plătit nimic (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Şeful diplomaţiei a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că doi cetăţeni români au fost răpiţi şi sechestraţi în Nigeria de către o grupare infracţională.

Cei doi români se aflau la muncă în această ţară.

Ministrul de Externe a spus că nu poate da detalii despre datele personale ale celor răpiţi, din raţiuni de protecţie.

"După verificarea operativă a informaţiei din mai multe surse şi după confirmarea faptului că e vorba de cetăţeni români. (...) În calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criză a MAE", a declarat Bogdan Aurescu.

"După ce am eliminat suspiciunea iniţială, care a fost cea mai serioasă şi anume că ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicală Boko Haram, am eliminat această ipoteză din analiza noastră, fiind vorba de o grupare criminală, care avea ca obiectiv principal obţinerea de răscumpărări pentru eliberare", a mai spus ministrul de Externe.

Acesta a precizat că cei doi români au fost eliberaţi pe 28 ianuarie.

Întrebat dacă s-a oferit vreo recompensă, Aurescu a declarat: "Statul român nu a plătit nicio recompensă în acest caz".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici