Autobuzele turistice din Bucureşti vor avea sisteme audio în engleză

Autobuzele care fac circuite turistice în Bucureşti vor avea de sâmbătă sisteme audio în engleză, fiind disponibil deja serviciul în limba română, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

273 afișări
Imaginea articolului Autobuzele turistice din Bucureşti vor avea sisteme audio în engleză

Autobuzele turistice din Bucureşti vor avea sisteme audio în engleză (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A fost o idee pe care am avut-o de mult, să aducem aceste autobuze la Bucureşti, eram cred că printre ultimele capitale fără aceste autobuze turistice. Mă bucur că chiar şi în aceste condiţii în care Bucureştiul nu este neapărat o destinaţie de turism precum alte capitale europene, el are succes, totuşi, pentru că autobuzele au avut o medie de 300 de călători pe zi", a spus Udrea.

Ea speră ca introducerea sistemelor audio să aducă şi mai mulţi oameni dornici să se plimbe cu autobuzele.

"Susţinem orice proiect care ţine de creşterea atractivităţii turistice a Bucureştiului, a autorităţii publice locale, şi am începe prin a-i susţine să-şi facă un centru de informare turistică pentru care avem şi bani europeni, 500.000 de euro, cât are nevoie Primăria Bucureşti, care nu a reuşit de ani de zile să construiască un astfel de centru", a adăugat ministrul.

Autobuzele turistice supraetajate circulă de la sfârşitul lunii iulie, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri şi 14 staţii, parcurs în aproximativ 50 de minute. Costul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii. Proiectul este implementat de MDRT în colaborare cu RATB, iar autobuzele sunt închiriate de regia de transport în comun din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici