Autocare cu turişti români, înzăpezite în Bulgaria, pe drumul spre Vama Veche

Două autocare cu turişti români care se întorceau din Turcia au rămas înzăpezite, marţi, în Bulgaria, pe drumul spre Vama Veche, iar un al treilea autocar cu români este blocat, de câteva ore, pe acelaşi drum, după ce a terminat combustibilul, a anunţat Prefectura Constanţa.

97 afișări
Imaginea articolului Autocare cu turişti români, înzăpezite în Bulgaria, pe drumul spre Vama Veche

Autocare cu turişti români, înzăpezite în Bulgaria, pe drumul spre Vama Veche (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, în cele trei autocare se află aproximativ 50 de pasageri, toţi adulţi, iar starea acestora este bună.

Două dintre autocare au rămas înzăpezite, la orele prânzului, la aproximativ 20, respectiv 25 de kilometri de graniţa cu România, iar autorităţile bulgare încearcă acum să le deszăpezească.

"Dacă vom putea şi vom primi permisiunea, vom trimite după acestea un utilaj care să le deschidă drumul", a afirmat prefectul Palaz.

Un alt autocar, în care se află 13 pasageri, se află blocat la mai puţin de zece kilometri de Vama Veche, după ce a terminat combustibilul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisar Adrian Burcea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că autorităţile bulgare şi-au dat acordul ca partea română să intervină, astfel că două autoturisme de teren ale Poliţiei de Frontieră Mangalia şi un utilaj de deszăpezire au plecat în zonă cu combustibil şi alimente pentru cei 13 pasageri. Burcea a precizat că poliţiştii de frontieră îi vor însoţi pe turişti până la intrarea în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici