Autoritatea de Supraveghere a Datelor Personale, autosesizare în cazul listei datornicilor ANAF

Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat în legătură cu lista datornicilor publicată de ANAF, au declarat, joi, reprezentanţii instituţiei.

2921 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de Supraveghere a Datelor Personale, autosesizare în cazul listei datornicilor ANAF

Autoritatea de Supraveghere a Datelor Personale, autosesizare în cazul listei datornicilor ANAF (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ASPDCP) s-a autosesizat, la începutul săptămânii, în legătură cu lista datornicilor publicată de ANAF, au declarat reprezentanţii ASPDCP pentru MEDIAFAX. Un rezultat al anchetei urmează să fie publicat cel mai devreme la sfârşitul acestei săptămâni.

ANAF a publicat, luni, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei.

Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei şi candidat, cu obligaţii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din oraşul Victoria cu obligaţii fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat iar Silviu Prigoană are obligaţii de 3,9 milioane lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici