Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor demarează un plan de măsuri pentru prevenirea E.Coli

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) demarează din 16 mai un plan de control pentru a preveni aparaţia bacteriei E.Coli în produsele alimentare de origine animală, a anunţat autoritatea, duminică, printr-un comunicat de presă.

451 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor demarează un plan de măsuri pentru prevenirea E.Coli

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor demarează un plan de măsuri pentru prevenirea E.Coli (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat, Planul Naţional de Control va avea ca tematică "determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud".

După demararea planului de control, se vor preleva probe din abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri şi pieţe agroalimentare şi dozatoare de lapte, planul fiind susţinut de crescătorii de animale şi de operatorii din industria alimentare de profil din România, anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii ANSVSA transmit că s-a dispus prelevarea unui număr total de 1.096 de probe care vor fi transmise Institutului de Igienă şi Sănătatea Publică Veterinară pentru a fi analizate, costurile fiind suportate din bugetul autorităţii.

Planul va fi demarat ca urmare a unei analize de risc făcută de specialiştii instituţiei, un alt argument fiind apropierea sezonului estival, când se estimează că va creşte rulajul de marfă al unităţilor din industria alimentară şi afluxul de turişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici