Autorităţile au întocmit 12 dosare penale după depistarea unor piese Dacia şi Renault contrafăcute

Autorităţile au întocmit 12 dosare penale după ce au depistat mai multe loturi de piese de schimb contrafăcute, printre care se numără plăcuţe de frână, filtre de ulei, de aer şi de motorină, aripi şi capace de roţi destinate vehiculelor Dacia şi Renault, a anunţat, miercuri, Dacia.

33 afișări

"Reprezentanţi ai serviciilor de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie din Bucureşti şi din teritoriu, împreună cu reprezentanţi ai Automobile Dacia, au derulat o serie de acţiuni având ca scop stoparea fenomenului infracţional de contrafacere. În urma acestor anchete, mai multe loturi de piese de schimb contrafăcute au fost ridicate de organele de poliţie. Până în prezent au fost întocmite douăsprezece dosare penale", se arată într-un comunicat al Dacia, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Automobile Dacia a solicitat distrugerea pieselor contrafăcute, ca urmare a încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, dar şi pentru a proteja clienţii de riscurile pe care le implică folosirea acestora.

Compania menţionează că, spre deosebire de piesele contrafăcute, piesele de origine sunt create după un caiet de sarcini bine definit de producător.

"Numeroasele teste efectuate de Grupul Renault demonstrează calitatea pieselor de origine, comparativ cu piesele contrafăcute. O maşină echipată cu un set de plăcuţe de frână contrafăcute frânează pe o distanţă de două ori mai mare şi într-un interval de timp de două ori mai lung faţă de o maşină prevăzută cu plăcuţe de frână de origine. Totodată, uzura plăcuţelor de frână contrafăcute este de trei până la patru ori mai mare decât cea a plăcuţelor de frână de origine", notează compania.

La jumătatea lunii martie, poliţiştii din oraşul argeşean Mioveni au descoperit în casa unui bărbat din localitatea Clucereasa câteva mii de piese auto noi, marca Dacia, în valoare de peste 300.000 de euro, care ar fi fost furate de la uzinele Dacia.

Conform anchetatorilor, piesele, care probabil au fost furate de la uzinele Dacia şi a căror valoare depăşeşte 300.000 de euro, urmau să ajungă la vânzare în magazine.

Automobile Dacia nu a făcut comentarii pe acest subiect, argumentând că aşteaptă finalizarea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici