Autorităţile au stabilit condiţiile în care masca poate fi dată jos în spaţiile deschise

  • CNSU a decis că este posibilă înlăturarea măştii de protecţie în spaţiile deschise, dar doar pentru fumat, mâncat sau băut, în judeţele unde portul acesteia este obligatoriu, dar doar în anumite condiţii, respectiv dacă se poate respecta distanţarea socială.
7591 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au stabilit condiţiile în care masca poate fi dată jos în spaţiile deschise

Autorităţile au stabilit condiţiile în care masca poate fi dată jos pentru fumat sau mâncat

„În localităţile sau judeţele în care portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane”, se menţionează în hotărârea 50 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit CNSU, portul măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatoriu în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii.

De asemenea, masca este obligatorie în toate spaţiile închise şi deschise din localităţile în care se înregistrează o incidenţă de peste 3 la mia de locuitori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici