Autorităţile europene au lansat o nouă alertă privind produse pentru slăbit contrafăcute

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) avertizează populaţia că pe internet se vând mai multe produse pentru slăbit contrafăcute, printre care două ceaiuri chinezeşti şi un vaccin "Metabolite Adelgazante", care au efecte negative asupra stării de sănătate.

44 afișări
Imaginea articolului Autorităţile europene au lansat o nouă alertă privind produse pentru slăbit contrafăcute

Autorităţile europene au lansat o nouă alertă privind produse pentru slăbit contrafăcute (Imagine: health-checker.com)

Autorităţile în domeniu din Olanda şi Portugalia au avertizat toate ţările Uniunii că pe internet se vând mai multe produse pentru slăbit contrafăcute, printre acestea aflându-se şi un vaccin periculos.

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) avertizează populaţia să nu cumpere de pe internet vaccinul pentru slăbit, numit "Metabolite Adelgazante", pentru că este contrafăcut şi nociv pentru organism.

Vaccinul, conform aşa-ziselor indicaţii, te ajută să slăbeşti şase kg în decurs de 16 zile, dacă este administrat în braţ şi abdomen. El conţine, de fapt, doi hormoni feminini, care influenţează fertilitatea, dar care nu ajută nicicum la pierderea în greutate şi pot avea efecte secundare. Astfel, femeile se pot trezi cu sarcini nedorite, iar bărbaţii, dacă-şi administrează vaccinul, pot reţine lichide în organism.

Tot pe internet se vând şi două ceaiuri chinezeşti pentru slăbit,"La Jiao Shou Shen" şi "Fruta Plant", care conţin sibutramină şi care au fost descoperite de Inspectoratul pentru Sănătate al Olandei.

ANM nu deţine informaţii referitoare la existenţa acestor produse în România, suplimente care, de altfel, intră în competenţa Institutului de Bioresurse Umane.

Informaţiile originale au fost transmise de către Agenţia Mexicană a Medicamentului (COFEPRIS) şi oferite Secretariatului Grupului de lucru pentru Implementare al Consiliului Uniunii Europene (WGEO) de către Autoritatea Naţionala Competentă din Portugalia (INFARMED), potrivit datelor de pe site-ul ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici