Autorităţile gălăţene cer 1,4 milioane lei pentru refacerea infrastructurii localităţilor inundate

Autorităţile judeţene din Galaţi au solicitat Guvernului acordarea unui ajutor de urgenţă de 1,4 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din localităţile Brăhăşeşti şi Toflea, a anunţat, luni, prefectul judeţului Galaţi, Mihai Capră.

78 afișări
Imaginea articolului Autorităţile gălăţene cer 1,4 milioane lei pentru refacerea infrastructurii localităţilor inundate

Autorităţile gălăţene cer 1,4 milioane lei pentru refacerea infrastructurii localităţilor inundate (Imagine: Mediafax Foto)

"Am solicitat Consiliului Judeţean Galaţi şi Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice în continuare gradul de afectare al locuinţelor din localităţile Brăhăşeşti şi Toflea pentru a putea solicita apoi ajutoare de urgenţă", a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul de Galaţi.

Potrivit acestuia, autorităţile judeţene au iniţiat un proiect de hotărâre pentru asigurarea din rezerva bugetară aflată la dispoziţia Guvernului suma de 1,4 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din cele două localităţi, iar acest proiect va intra pe ordinea de zi în următoarea şedinţă a Cabinetului Tăriceanu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aprobat, duminică, declararea stării de alertă în localităţile gălăţene Brăhăşeşti şi Toflea, grav afectate de inundaţiile produse vineri în urma unei ruperi de nori.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că localităţile necesită alocarea unor fonduri guvernamentale de urgenţă pentru restabilirea situaţiei.

Potrivit datelor furnizate duminică, în jurul orei 13.00, de către Comitetul local pentru situaţii de urgenţă din comuna Brăhăşeşti, 300 de case din localităţile Brăhăşeşti şi Toflea au fost avariate, iar 1.200 de persoane au avut de suferit de pe urma inundaţiilor produse aici vineri, în urma unei ploi torenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici