Autorităţile iraniene au publicat fotografii cu execuţia unui protestatar condamnat pentru „crime de război împotriva lui Dumnezeu”

Majidreza Rahnavard este al doilea băiat executat de Republica Islamică.

1769 afișări
Imaginea articolului Autorităţile iraniene au publicat fotografii cu execuţia unui protestatar condamnat pentru „crime de război împotriva lui Dumnezeu”

Agenţia legată de justiţia iraniană, Mizan, a publicat pe site-ul său fotografii cu spânzurarea în public a lui Majidreza Rahnavard, al doilea protestatar executat de Republica Islamică.

În imagini se vede trupul tânărului atârnând de macaraua instalată pe drumul spre Maşhad, unde băiatul ar fi comis infracţiunea pentru care a fost condamnat la moarte: uciderea, cu un cuţit, a doi membri ai Miliţiei Basiji, în timpul protestelor pe care regimul le reprimă violent. 

În imaginile se observă că execuţia a avut loc în prezenţa multor agenţi cu feţele acoperite; zona fusese izolată cu blocuri de beton, în spatele cărora se poate întrezări publicul. Potrivit unor activişti, a fost o „înscenare” cu care regimul vrea să demonstreze sprijinul populaţiei pentru execuţiile celor pe care îi consideră „terorişti”.

În realitate, nu este clar cine a fost martorul exact la evenimentul macabru, dat fiind că până acum câteva ore nici măcar nu se ştia că Rahnavard fusese dus la locul condamnării la moarte. Membrii familiei sale nu au fost anunţaţi.

„I-au sunat la 7 azi dimineaţă (5:30 în România) şi le-au spus să meargă la cimitirul Beheste Reza: l-am executat pe fiul dumneavoastră şi l-am îngropat”, a fost mesajul autorităţilor către rude, potrivit agenţia de presă Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici