Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea civililor din regiunea Herson

Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea civililor din regiunea Herson, a anunţat guvernatorul local. Regiunea este controlată parţial de forţele ruseşti şi este bombardată în mod regulat.

866 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea civililor din regiunea Herson

Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea civililor din regiunea Herson

„Consiliul regional de apărare din Herson a decis să efectueze evacuări obligatorii ale familiilor cu copii din localităţile supuse tirului inamic constant", a declarat guvernatorul Oleksandre Prokoudine pe Telegram.

Trupele ruse controlează zone din regiunea Herson la sud de Nipru, după ce anul trecut s-au retras din oraşul Herson, capitala regiunii, pe care îl bombardează în mod regulat.

Oficialii ucraineni au recomandat deja în august civililor să părăsească o duzină de zone din regiunea nord-estică Harkov în faţa ofensivei ruseşti, dar aceste evacuări nu erau obligatorii.

Prokudin a mai spus că autorităţile regionale se pregătesc pentru o "situaţie de urgenţă" în această toamnă şi iarnă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie electrică.

În iarna anului 2022, Rusia a desfăşurat o campanie de bombardare a infrastructurii ucrainene, ceea ce a dus la întreruperi regulate de energie electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
herson,
evacuare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici