Autorul ameninţării cu ”rachete” din Bucureşti, reţinut de procurori. Arsenalul explozibil găsit la domiciliul bărbatului

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au reţinut, joi, pentru 24 de ore pe individul care a sunat la 112 şi a anunţat că atât hotelul, cât şi Fundaţia Româno-Americană şi Şcoala Americană vor fi „atacate cu rachete”.

1804 afișări
Imaginea articolului Autorul ameninţării cu ”rachete” din Bucureşti, reţinut de procurori. Arsenalul explozibil găsit la domiciliul bărbatului

Autorul ameninţării cu ”rachete” din Bucureşti, reţinut de procurori. Arsenalul explozibil găsit la domiciliul bărbatului

După percheziţia făcută miercuri la domiciliul bărbatului de 46 de ani, din comuna Jidvei judeţul Alba, procurorii au găsit substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta ”le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate”, transmit procurorii DIICOT într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Procurorii au reţinut împotriva sa şi faptul că a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei ”Vlad Ţepeş”, iar la percheziţia domiciliară au fost găsite înscrisuri olografe privind solicitarea a 30.000 euro, cu echivalentul sumei în bitcoin, în numele aceleiaşi organizaţii, mai spune sursa citată.

Prin ordonanţa procurorilor întocmită joi, s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru articolul din legea de combatere a terorismului, care stabileşte o pedeapsă de la 5 la 12 ani pentru ”procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de substanţe explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul.”

Vineri, bărbatul urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe 1 martie, Secţia 1 Poliţie din Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, cu ameninţarea că va avea loc un atac cu rachetă asupra locaţiei respective.

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, prin intermediul serviciului 112, că la un hotel din Calea Dorobanţilor, din sectorul 1, a fost primit un alt apel telefonic, cu ameninţarea că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona. La finalul mesajului audio, se preciza că organizaţia ”Vlad Ţepeş” revendică ”atentatul”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici