Autoturisme Ferrari, Maybach, Hummer, Mercedes - confiscate de DIICOT membrilor clanului "Brătianu"

DIICOT a confiscat un Ferrari, două Maybach, două BMW seria 7, două Mercedesuri, un Hummer şi două Audi A8 au fost confiscate în urma percheziţiilor la locuinţele membrilor clanului "Brătianu" din judeţul Olt, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

793 afișări
Imaginea articolului Autoturisme Ferrari, Maybach, Hummer, Mercedes - confiscate de DIICOT membrilor clanului "Brătianu"

Autoturisme Ferrari, Maybach, Hummer, Mercedes - confiscate de DIICOT membrilor clanului "Brătianu" (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut vineri 12 de percheziţii în Olt şi Vâlcea, la locuinţele membrilor clanului "Brătianu" din Drăgăşani şi la firmele controlate de aceştia, suspectaţi de evaziune fiscală de zece milioane de euro, după ce au vândut produse petroliere, zahăr şi ulei fără a plăti taxele.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de clanul "Brătianu", din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În urma percheziţiilor făcute la locuinţele învinuiţilor şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de aceştia, 21 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT - Olt.

Membrii grupării sunt acuzaţi că au obţinut beneficii financiare substanţiale, folosind peste 20 de societăţi comerciale pentru a efectua operaţiuni ilegale cu produse petroliere, zahăr şi ulei.

"Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus şi comercializat pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente. În acest scop, învinuiţii au întocmit documente false care să ateste că mărfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către diferite societăţi comerciale controlate de către membrii grupării", a precizat DIICOT.

În acelaşi mod, membrii grupării au efectuat operaţiuni comerciale cu cantităţi însemnate de zahăr şi ulei brut de floarea-soarelui, pentru care în mod fictiv se atesta că erau exportate, deşi, în realitate, mărfurile erau procesate la diferite fabrici din România şi ulterior "produsul finit" era comercializat în supermarketuri din ţară.

Prejudiciul produs în acest fel de membrii grupării a fost estimat la peste zece mlioane de euro.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SIF Olt şi lucrătorilor din SPIR Olt şi BMJ Olt, suportul tehnic şi informativ fiind asigurat de către SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici