Avertizare hidrologică cu cod galben pentru judeţele Arad şi Timiş

Prefecturile judeţelor Arad şi Timiş au primit, miercuri după-amiază, o avertizare hidrologică cod galben pentru bazinele hidrografice Crişul Negru, Crişul Alb şi Bârzava, informează Ministerul Mediului.

2 afișări
Imaginea articolului Avertizare hidrologică cu cod galben pentru judeţele Arad şi Timiş

Avertizare hidrologică cu cod galben pentru judeţele Arad şi Timiş

Potrivit mesajului Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, atenţionarea se referă la depăşirea cotelor de atenţie prin propagare, în intervalul 5 decembrie ora 20:00 - 6 decembrie ora 12:00.

Avertizarea prevede că, urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din ultimele 24 de ore, se ridică avertizarea cod galben pentru râurile din bazinele hidrografice Lăpuş, Arieş şi din Bazinele superioare ale râurilor Bega, Timiş şi Jiu.

Ca urmare a propagării viiturilor înregistrate anterior, se vor înregistra creşteri importante de niveluri şi debite, cu depăşirea cotelor de atenţie pe râurile Crişul Alb (aval de staţia hidrologică Chişineu-Criş), Crişul Negru (pe sectorul Talpoş-Zerind) şi Bârzava (pe sectorul Gătaia-Partoş).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici