Avertizare METEO: Cod GALBEN de furtuni în două judeţe din ţară

Meteorologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de vânt puternic, ploi şi descărcări electrice valabilă în judeţele Alba şi Mureş până la ora 19.00. Potrivit specialiştilor, vântul va atinge 55-65 km/h.

7591 afișări
Imaginea articolului Avertizare METEO: Cod GALBEN de furtuni în două judeţe din ţară

Cod galben de vânt puternic, ploi şi descărcări electrice în Alba şi Mureş

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizare localităţile Fărău şi Noşlac, din judeţul Alba.

De asemenea, în judeţul Mureş sunt vizate localităţile: Luduş, Sarmaşu, Band, Brâncoveneşti, Batoş, Râciu, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Cheţani, Miheşu de Câmpie, Sânger, Cuci, Iclănzel, Şăulia, Bogata, Fărăgău, Pogăceaua, Şincai, Aţintiş, Grebenişu de Câmpie, Crăieşti, Băla, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma.

Meteorologii avertizează că în aceste zone vântul va prezenta intensificări de 55-65 km/h, izolat cu aspect de vijelie şi se vor înregistra descărcări electrice şi cantităţi de apă de peste 15 l/mp.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 19.00.

Tot joi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, o avertizare nowcasting cod galben de ploi puternice şi vânt pentru judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud valabilă până la ora 15.00.

Metereologii au anunţat pentru mai multe localităţi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud vânt puternic care la rafală depăşeşte 60 de kilometri pe oră, descărcări electrice şi ploi care vor cumula izolat 15 ... 20 l/mp.

De altfel, întreaga ţară se află de joi până sâmbătă dimineaţa sub o informare de ploi, vânt şi frig. Potrivit ANM, în perioada 3 octombrie, ora 4.00 – 5 octombrie, ora 9.00, se anunţă ploi moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului şi răcire accentuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici