Avertizare meteo: Cod portocaliu în opt judeţe din ţară

VEZI VIDEO

Prefecturile din opt judeţe din ţară au fost avertizate, marţi, cu cod portocaliu asupra riscului producerii de inundaţii datorate cantităţilor destul de mari de precipitaţii prognozate pentru zilele de miercuri şi joi.

2 afișări
Imaginea articolului Avertizare meteo: Cod portocaliu în opt judeţe din ţară

Avertizare cod portocaliu pentru opt judeţe din zona Carpaţilor orientali şi de curbură - inundaţii

Judeţele avertizate de marţi, într-o aşa-numită actualizare a avertizării transmise luni şi care purta codul galben, sunt situate în zona Carpaţilor şi Subcarpaţilor orientali şi de curbură. Acestea sunt Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Harghita şi Covasna.

Potrivit actualizării avertizării, de miercuri seară şi până joi dimineaţă, în judeţele avertizate sunt aşteptate ploi în cantităţi de până la 60 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore.

Anterior, meteorologii avertizaseră întreaga ţară asupra faptului că, de marţi până joi, România va fi traversată de un front atmosferic ce va genera instabilitate meteorologică, cu vijelii, ploi torenţiale sau grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici