AVION MILITAR rusesc, interceptat în spaţiul aerian românesc. Anunţul făcut de Chris Ball, şeful escadrei britanice de la baza Mihail Kogălniceanu

Un avion de supraveghere rusesc a fost interceptat de forţele britanice de la Mihail Kogălniceanu după ce pătrunsese în spaţiul aerian românesc, a anunţat, marţi, la Constanţa, comandorul Chris Ball, şeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

12026 afișări
Imaginea articolului AVION MILITAR rusesc, interceptat în spaţiul aerian românesc. Anunţul făcut de Chris Ball, şeful escadrei britanice de la baza Mihail Kogălniceanu

AVION MILITAR rusesc, interceptat în spaţiul aerian românesc. Anunţul făcut de Chris Ball, şeful escadrei britanice de la baza Mihail Kogălniceanu

Întrebat, marţi, câte intrări neautorizate în spaţiul aerian românesc au avut de combătut reprezentanţii Forţelor Aeriene Britanice (Royal Air Force) de la sosirea în ţara noastră, şeful detaşamentului britanic 135 Expeditionary Air Wing, comandorul Chris Ball, a răspuns că prima intrare a fost la începutul lunii mai şi a dat de înţeles că de atunci incidentul s-a repetat.

„Am avut prima interceptare pe 3 mai. Un avion de supraveghere rusesc. Şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar colaborăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21 cu care împărţim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Ball.

El a mai spus că în misiunile de poliţie aeriană colaborează îndeaproape cu piloţii români, dar şi cu colegii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, aceasta fiind de fapt experienţa „de valoare” cu care se va întoarce acasă.

„În fiecare zi este o onoare să merg la muncă, în special aici unde sunt împreună cu partenerii din NATO, şi cred cu tărie că această colaborare ne face pe toţi mai puternici. Iar una dintre particularităţile acestei misiuni este, pe lângă activitatea de poliţie aeriană, oportunitatea de a ne antrena împreună. Să vedem cum este să lucrezi cu românii, sau cu americanii. Iar această experienţă, de o valoare enormă, o luăm cu noi înapoi”, a mai spus Chris Ball.

Forţele Aeriene Britanice (Royal Air Force) au sărbătorit, marţi, 100 de ani de la înfiinţare, iar pentru a marca această ocazie în anul Centenarului României, membri ai detaşamentului britanic 135 Expeditionary Air Wing dislocat pentru câteva luni la baza aeriană Mihail Kogălniceanu au organizat o paradă, în colaborare cu Forţele Navale şi Aeriene Române.

Aproximativ 160 de militari britanici se află, din 17 aprilie, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în cadrul misiunii NATO de supraveghere aeriană (eAP), alături de forţe americane şi române. Detaşamentul de avioane Typhoon Eurofighter ale Forţelor Aeriene ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, condus de comandorul Chris Ball, va executa, timp de patru luni, alături de militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de poliţie aeriană la bordul avioanelor de luptă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici