Avion Wizzair forţat să revină pe aeroportul din Timişoara

Un avion aparţinând companiei Wizzair cu 147 de pasageri la bord a fost nevoit, dumincă după-amiază, să se întoarcă pe aeroportul din Timişoara, din cauza unor probleme tehnice la trenul de aterizare, care a rămas blocat în poziţia "deschis".

1291 afișări
Imaginea articolului Avion Wizzair forţat să revină pe aeroportul din Timişoara

Avion Wizzair forţat să revină pe aeroportul din Timişoara

Potrivit pasagerilor zborului Wizzair care făcea legătura între Timişoara şi Roma, la 20 de minute de la decolare s-a simţit un miros de plastic ars, piloţii anunţându-i că au o defecţiune tehnică şi că vor trebui să se întoarcă pe aeroportul din Timişoara.

"Avionul trebuia să decoleze la ora 13.30, dar a decolat la ora 14.00. După 20 de minute, s-a simţit un miros ca de plastic ars, foarte puternic, şi ne-au anunţat că va trebui să ne întoarcem la Timişoara din cauza unei defecţiuni tehnice la trenul de aterizare, care a rămas deschis", a povestit Puiu Bosioc, unul dintre pasageri.

În jurul orei 14.30, avionul a aterizat fără incidente, pe aeroportul internaţional "Traian Vuia", din Timişoara, pasagerii fiind debarcaţi în mod normal.

"Ne-au dat jos din avion după jumătate de oră de la decolare şi de atunci aşteptăm. Acum ne spun că vom pleca la ora 1 noaptea", a mai declarat Puiu Bosioc.

Potrivit şefului de tură al aeroportului din Timişoara, Alexandru Ivan, trenul de aterizare al avionului Wizzair nu s-a "escamotat", avionul fiind nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Timişoara.

"În jurul orei 14.07, avionul Wizzair a avut o semnalizare la bord prin care piloţii erau informaţi că trenul de aterizare nu s-a escamotat. Piloţii au decis să se întoarcă pe aeroportul din Timişoara", a declarat Alexandru Ivan.

Potrivit sursei citate, o echipă a companiei Wizzair trebuia să vină să repare avionul, însă până în momentul de faţă aceasta nu a ajuns.

Celor 147 de pasageri ai cursi Timişoara - Roma li s-au oferit sanvişuri şi băuturi.

Din informaţiile primite, un alt avion Wizzair va sosi în jurul miezului nopţii de duminică spre luni pentru a-i prelua pe pasageri şi a-i duce la destinaţie, a mai spus Ivan.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Wizzair nu au putut fi contactaţi pentru a da detalii despre acest incident.

În 18 martie, o cursă Wizzair care ar fi trebuit să plece de la Timişoara spre Barcelona a fost anulată, după ce aeronava s-a lovit de bucăţi de asfalt de pe pista aeroportului care a intrat în reparaţii, cei circa 140 de pasageri fiind transferaţi la Arad, de unde şi-au continuat călătoria.

Anul trecut, în 18 decembrie, aproape două sute de pasageri care urmau să ajungă de la Roma la Timişoara cu o cursă inaugurală a companiei Wizzair au aşteptat timp peste 12 ore în aeroportul italian, ei reclamând că în tot acest timp nu au primit nicio explicaţie pentru întârziere.

În august 2008, directorul Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, Ştefan Mladin, anunţa că va informa Ministerul Transporturilor despre întârzierile repetate ale avioanelor companiei Wizzair, după ce o aeronavă a companiei a întârziat decolarea mai mult de patru ore.

În 7 martie 2008, o cursă a Wizzair cu destinaţia Bucureşti a rămas blocată la sol, la Londra, din cauza unei defecţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici