Avocat deferit justiţiei pentru că a pretins 100.000 euro de la un traficant de droguri

Un avocat bucureştean a fost deferit justiţiei pentru că a pretins 100.000 de euro de la un traficant de droguri condamnat la 15 ani de detenţie, apărătorul cerând banii susţinând că are influenţă pe lângă judecători astfel încât să-i fie redusă pedeapsa la şase ani de închisoare, informează DNA.

131 afișări
Imaginea articolului Avocat deferit justiţiei pentru că a pretins 100.000 euro de la un traficant de droguri

Avocat deferit justiţiei pentru că a pretins 100.000 euro de la un traficant de droguri (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, avocatul Eugen Alexandru Radu din Baroul Bucureşti, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, şi Nicuşor Dorin Banea, pentru instigare la infracţiunea de trafic de influenţă, el aflându-se în executarea unei pedepse privative de libertate.

Potrivit DNA, în perioada februarie - martie 2012, la solicitarea inculpatului Nicuşor Dorin Banea, inculpatul Eugen Alexandru Radu, avocat în Baroul Bucureşti, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, a pretins de la un denunţător suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii respectivi şi pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa denunţătorului de la 15 ani închisoare la şase ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri. Conform înţelegerii dintre cei doi inculpaţi, suma de 100.000 de euro urma să fie împărţită între Radu şi Banea.

În 8 martie 2012, inculpatul Eugen Alexandru Radu a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat pe Eugen Alexandru Radu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici