Avocată a Baroului Dolj, arestată de Curtea de Apel Craiova pentru trafic de influenţă

O avocată a Baroului Dolj a fost arestată, sâmbătă după-amiază, de magistraţii Curţii de Apel Craiova pentru trafic de influenţă, fiind acuzată că a cerut unui client de-al său 10.000 euro, din care 7.000 urma să plătească judecătorilor şi procurorilor pentru a-l elibera din arest pe clientul ei.

131 afișări

Simona Filip, avocat în cadrul Baroului Dolj, a pretins unui client de-al său suma de 10.000 euro pentru a-l elibera din arestul preventiv.

Potrivit anchetatorilor, din cei 10.000 euro, suma de 7.000 ar fi urmat să o achite judecătorilor şi procurorilor în schimbul eliberării sale, restul de bani fiind pentru ea.

"Respectivul a depus de-a lungul timpului nenumărate cereri de eliberare, dar toate au fost respinse. Au trecut acele cereri la judecare pe la toţi magistraţii Curţii de Apel, inclusiv pe la mine, dar au fost respinse toate. Cred că suma, de care făcea vorbire respectivul că ar fi urmat s-o dea judecătorilor şi procurorilor, era tot pentru ea", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie.

Potrivit sursei citate, clientul avocatei este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă, fiind cercetat în stare de arest preventiv tot pentru trafic de influenţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Craiova, au propus, sâmbătă, magistraţilor Curţii de Apel arestarea preventivă, judecătorii emiţând, sâmbătă după-amiază, un mandat de arestare pentru 15 zile.

Simona Filip, avocată în Baroul Dolj din 2001, este cercetată pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici