Avocată din Baroul Sibiu, reţinută pentru favorizarea infractorului

O avocată din Baroul Sibiu a fost reţinută, fiind acuzată că a convins o persoană care nu este avocat să meargă în locul său la DNA, la activităţile de urmărire penală într-un anumit dosar, dorind astfel să întârzie tragerea la răspundere de către anchetatori a inculpatei din cazul respectiv.

442 afișări
Imaginea articolului Avocată din Baroul Sibiu, reţinută pentru favorizarea infractorului

Avocată din Baroul Sibiu, reţinută pentru favorizarea infractorului (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii DNA, procurorii Secţiei de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a avocatei Mihaela Fărmuş, acuzată de favorizarea infractorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

"În 11 şi 12 martie 2015, Mihaela Fărmuş (fostă Bud), avocat la Baroul Sibiu, a determinat o persoană să participe, în substituirea sa, la activităţile de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul nr. 189/P/2012 şi să exercite atribuţii ale profesiei de avocat, cunoscând faptul că această persoană nu are calitatea de avocat", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, avocata "a emis două împuterniciri avocaţiale, prin care a împuternicit persoana respectivă să acorde asistenţă juridică în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie inculpatei Deaconu Georgia Ioana, urmărind ca actele întocmite de organele de urmărire penală să fie lovite de nulitate absolută, cu consecinţa imediată a zădărnicirii urmăririi penale şi a întârzierii tragerii la răspundere penală a inculpatei Deaconu Georgia Ioana".

Procurorii DNA precizează că avocata din Sibiu a fost angajată să o apere pe Georgia Ioana Deaconu, arestată preventiv în luna februarie pentru săvârşirea mai multor infracţiuni privind fondurile europene.

În cursul zilei de joi, avocata din Sibiu urmează să fie prezentată magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit site-ului oficial al Baroului Sibiu, Mihaela Fărmuş este avocat al Baroului Sibiu din 1 februarie 2009 şi deţine un cabinet individual în municipiul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici