Avocată reţinută după ce a ajutat un deţinut să primească telefoane şi băuturi în Penitenciarul Iaşi

O avocată de la Baroul Vaslui a fost reţinută, fiind acuzată că i-a oferit, prin intermediar, 1.000 de euro unui angajat al Penitenciarului Iaşi pentru ca acesta să-i dea concubinului femeii, deţinut în unitate, mai multe bunuri, între care telefoane şi băuturi alcoolice, ascunse în alimente.

261 afișări
Imaginea articolului Avocată reţinută după ce a ajutat un deţinut să primească telefoane şi băuturi în Penitenciarul Iaşi

Avocată reţinută după ce a ajutat un deţinut să primească telefoane şi băuturi în Penitenciarul Iaşi (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a avocatei Mihaela Alina Scafaru, de la Baroul Vaslui, pentru complicitate la dare de mită în formă continuată şi complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deţinuţi, în formă continuată.

De asemenea, au fost reţinuţi Aurel Craiu pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, precum şi Florin Rotariu, deţinut la Penitenciarul Iaşi, pentru dare de mită, în formă continuată şi instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă într-un penitenciar.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în 23 aprilie, deţinutul Florin Rotariu a promis suma de 1.000 euro (promisiune reiterată în 24 aprilie) unui agent din Penitenciarul Iaşi, pentru ca acesta din urmă să introducă ilicit în unitatea de detenţie mai multe bunuri (opt telefoane mobile, un încărcător de telefon şi o cantitate neprecizată de băuturi alcoolice) disimulate în produse alimentare.

În 26 aprilie, avocata Mihaela Alina Scafaru, în baza înţelegerii prealabile cu deţinutul Florin Rotariu, concubinul său, a remis inculpatului Aurel Craiu suma de 1.000 de euro şi bunurile menţionate mai sus pentru a fi date agentului de penitenciar.

Ulterior, în 27 aprilie, bunurile respective au ajuns în posesia lui Florin Rotariu.

Cei trei urmează să fie prezentaţi, marţi, Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici