Avocaţi: DNA aduce un prejudiciu de imagine prin acuzaţiile sale la adresa oamenilor de fotbal

Avocaţii din dosarul transferurilor au cerut instanţei supreme respingerea cererii DNA de a interzice plecarea din ţară a oamenilor de fotbal inculpaţi, probatoriul privind această cerere având la bază informaţii din presă, context în care se creează un grav prejudiciu de imagine clienţilor lor.

385 afișări
Imaginea articolului Avocaţi: DNA aduce un prejudiciu de imagine prin acuzaţiile sale la adresa oamenilor de fotbal

Avocaţi: DNA aduce un prejudiciu de imagine prin acuzaţiile sale la adresa oamenilor de fotbal (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Procurorul de şedinţă al Direcţiei Naţional Anticorupţie a precizat judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) că oamenii de fotbal care s-au întâlnit la Hotelul Crowne Plaza ar fi discutat între altele inclusiv chestiuni privind modul în care să se sustragă de la o eventuală condamnare eu executare.

"Au existat inclusiv dezbateri privind posibila părăsire a teritoriului României. Există un risc pe care autorităţile judiciare nu şi-l pot asuma. Această măsură nu are nicio legătură cu fondul cauzei", a arătat procurorul DNA.

În replică, avocatul lui Jean Pădureanu a acuzat DNA de faptul că depune drept probe materiale de presă, demers ce se află în afara legii. Acelaşi avocat a precizat că în acest mod se aduce un grav prejudiciu de imagine faţă de cei opt oameni de fotbal.

"DNA vrea să pună presiune în acest dosar pe baza unor informări din media, acestea sunt singurele lor probe şi este inadmisibil ca o instanţă să pronunţe o soluţie într-un astfel de caz", a arătat avocatul lui Pădureanu.

Avocaţii celorlalţi şapte inculpaţi au precizat, pe rând, că DNA nu probează susţinerile făcute în cererea privind aplicarea interdicţiei de a părăsi ţara, întrucât clienţii lor nu au nicio intenţie să se sustragă în vreun fel de la decizia definitivă ce se va da în acest caz în urma judecării recursurilor acuzaţilor şi că profilul celor opt oameni de fotbal nu poate genera un pericol social concret faţă de ordinea publică.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare în acest caz şi urmează să stabilească dacă ia faţă de cei opt oameni din fotbalul românesc măsura interdicţiei de a părăsi ţara.

DNA a cerut aplicarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni din fotbalul românesc, motivând, printre altele, că aceştia au început să înstrăineze bunurile pe care le deţin sau să facă cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal, în acest ultim caz referindu-se la Clubul Rapid.

Cererea DNA a venit în ziua în care Gigi Becali, patronul Steaua (care nu este acuzat în acest caz-n.r.), se afla la Dubai şi a fost anunţat verdictul de condamnare definitivă la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru sechestrarea a trei bărbaţi care i-au furat autoturismul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici