Avocatul Poporului, despre sesizarea CC pe Codul insolvenţei: Este punctul meu de vedere, alte comentarii nu fac

Avocatul Poporului Crişu Atanasiu a declarat pentru MEDIAFAX că a formulat sesizarea la Curtea Constituţională privind Codul insolvenţei conform punctului său de vedere şi că nu va face alte comentarii.

366 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului, despre sesizarea CC pe Codul insolvenţei: Este punctul meu de vedere, alte comentarii nu fac

AP, despre sesizarea CC pe Codul insolvenţei: Este punctul meu de vedere, alte comentarii nu fac (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, invocând lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie, "privind obligativitatea respectării Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, cât şi a neretroactivităţii legii", potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului.

PDL a cerut joi Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională OUG privind Codul insolvenţei şi pe încălcarea principiului nediscriminării, considerând că această instituţie păcăleşte opinia publică şi face o farsă prin atacarea la Curte a actului normativ doar pe principiul neretroactivităţii.

Şi reprezentanţii APADOR-CH au susţinut că sesizarea formulată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, referitoare la Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, este "incompletă" deoarece a fost omisă sesizarea cu privire la caracterul discriminatoriu al reglementării.

Contactat de MEDIAFAX în legătură cu aceste observaţii, Crişu Atanasiu a răspuns că nu le comentează, declarând: "Este punctul meu de vedere. Alte comentarii nu fac".

În sesizarea trimisă Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului a ridicat direct excepţia de neconstituţionalitate a articolului 81 alineatul 3 şi a articolului 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici