AVR si ANSVSA vor întări colaborarea pentru verificarea importurilor de produse

Autoritatea Vamală Română (AVR) şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor întâri colaborarea pentru verificarea importurilor de produse alimentare, îndeosebi în privinţa produselor pentru care România solicită licenţiere pentru importuri.

136 afișări
Imaginea articolului AVR si ANSVSA vor întări colaborarea pentru verificarea importurilor de produse

AVR si ANSVSA vor întări colaborarea pentru verificarea importurilor de produse

Un grup de lucru al AVR a avut marţi o întâlnire cu conducerea ANSVSA pentru a discuta cele mai eficiente modalităţi de a respecta prevederile OUG 126/2023, care a introdus pe lista de licenţiere la import făina de grâu sau de meslin şi zahărul din trestie sau din sfeclă de origine ucraineană.

Oficialii ANSVSA doresc să se asigure că, în lipsa unor solicitări de licenţiere, nu vor intra pe piaţă produse care să aibă o calitate slabă sau infestări care ar putea dăuna sănătăţii consumatorului.

În aceste condiţii, ARV a fost de acord să pună în timp util la dispoziţia ANSVSA date privind tranzitul acestor mărfuri prin România, precum şi despre intrări care ar putea proveni din Ucraina.

„Dorim ca această colaborare să se extindă la nivel instituţional sub forma unui memorandum cu prevederi clare, care să asigure un flux permanent de schimb de informaţii în ambele sensuri. Vrem ca prin această colaborare să protejăm piaţa românească de produse de slabă calitate”, a declarat preşedintele AVR, Ion Cupă.

La rândul său, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a arătat importanţa informaţilor furnizate în timp util, întrucât produsele alimentare au o perioadă scurtă de punere în circulaţie.

„Colaborarea dintre autorităţile vamale şi cele privind siguranţa alimentelor este o bună practică pe care o regăsim în mai toate statele europene. Sperăm că acest parteneriat va aduce un plus de calitate pe piaţa românească”, a adăugat Bociu.

ANSVSA, în calitate de autoritate responsabilă pentru controlul oficial al produselor de origine animală şi nonanimală, destinate atât pentru consum uman, cât şi pentru hrana animalelor, efectuează cu regularitate verificări ale transporturilor provenite din Ucraina, indiferent de rutele de transport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici