BAC 2012: Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi probelor. Care au fost principalele cauze

Opt candidaţi au fost eliminaţi din examen, luni, în prima zi a bacalaureatului, după ce au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor sau au apelat la materiale de ajutătoare, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

1269 afișări
Imaginea articolului BAC 2012: Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi probelor. Care au fost principalele cauze

Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi a bacalaureatului. Care au fost principalele cauze (Imagine: Arhivă MediafaxFoto)

Candidaţii eliminaţi participau la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.

Cei prinşi cu telefoane mobile asupra lor erau în centre de examen din Bucureşti şi din judeţele Constanţa şi Neamţ, iar cei care au încercat să copieze, în judeţele Brăila (doi), Gorj şi Tulcea.

Preşedintele comisiei de bacalaureat a Capitalei, Nicolae Nuţu, a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că un candidat din Bucureşti a fost eliminat pentru că avea asupra lui un telefon mobil, însă va putea da din nou examenul la toamnă.

Potrivit metodologiei bacalaureatului, este interzisă intrarea candidaţilor în sala de examen cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, dicţionare, noţite, însemnări etc.) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, în prima zi a bacalaureatului s-au prezentat, până la ora 16.00, 48.408 de absolvenţi de liceu, precizează MECTS.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română continuă marţi şi se va încheia miercuri, fiind urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care se va desfăşura în intervalul 13-15 iunie.

Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 25 şi 27 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici