BACALAUREAT 2011: Vezi subiectele şi baremele la proba scrisă la limba română

Elevii au de rezolvat luni la proba de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale. Primul subiect a constat într-un fragment din "Nuntă în cer" de Mircea Eliade, elevii având de comentat un fragment literar.

17590 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Vezi subiectele şi baremele la proba scrisă la limba română

BACALAUREAT 2011: Care au fost subiectele la proba scrisă la limba română

La subiectul vizând opera lui Nichita Stănescu, elevii au avut de comentat afirmaţia "a avea un ideal înseamnă a avea o oglindă".

La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut să caracterizeze un personaj din "O scrisoare pierdută", de I. L Caragiale.

VEZI SUBIECTELE ŞI BAREMELE

Pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat 2011, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000 elevi.

Dintre aceştia, peste 193.500 susţin examenul, luni, iar 17.800 au proba recunoscută fiind promovată într-o sesiune anterioară, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general în MECTS, prof. Liliana Preoteasa.

"Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele de subiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui către unităţile de învăţământ unde se susţin probele", a spus directorul general.

În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISMB, prof. Marian Banu.

Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine marţi proba de limbă maternă.

În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici