BACALAUREAT 2015: Sesiunea de toamnă începe luni, cu probele orale de limba română şi limba maternă

Cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de bacalaureat începe luni, cu probele orale de limba română şi limba maternă, şi se va încheia pe 28 august, afişarea rezultatelor fiind anunţată pentru 31 august.

1162 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2015: Sesiunea de toamnă începe luni, cu probele orale de limba română şi limba maternă

BACALAUREAT 2015: Sesiunea de toamnă începe luni, cu problele orale de limba română şi limba maternă

Primele probe din această sesiune, proba orală de limba română şi proba orală de limba maternă, vor avea loc luni şi marţi.

Marţi şi miercuri are loc proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, iar joi şi vineri - evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep în săptămâna următoare, pe 24 august, cu limba şi literatura română, continuând cu limba şi literatura maternă (25 august), proba obligatorie a profilului (26 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării (28 august)

Pe 31 august vor avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută).

Din totalul celor 168.939 de candidaţi înscrişi, la prima sesiune a examenului s-au prezentat 159.703, dintre care 137.475 din promoţia curentă şi 22.228 din promoţiile anterioare, iar alţi 9.236 de candidaţi au absentat. La 10 iulie, fuseseră eliminaţi din examen 303 elevi, pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În august, au fost făcute publice rezultatele unor anchete privind cazuri de fraudă la bacalaureat, la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei, judeţul Bihor, Liceul Teoretic "Traian Vuia" din Făget, judeţul Timiş, şi la Colegiul "Vasile Conta" din Piatra Neamţ.

Peste 20 de profesori care au făcut parte din comisiile de bacalaureat la cele trei licee şi-au pierdut locul de muncă, în timp ce alţi peste 50 au salariile diminuate pentru mai multe luni.

Dintre elevii care au susţinut bacalaureatul la cele trei licee, aproximativ 270 au fost eliminaţi din examen.

Anul trecut, rata de promovare la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a fost de 23,78 la sută, respectiv de 22,27 la sută înainte de contestaţii. La examen s-au înscris 63.323 de absolvenţi de liceu, dintre s-au prezentat 52.389.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici