Bacău: Elevă de 15 ani, în comă după ce a căzut de la etaj în timp ce încerca să fugă din internat

O elevă de 15 ani de la un liceu din Bacău a ajuns în comă la spital, în noaptea de joi spre vineri, după ce a căzut de la etajul al doilea al internatului unităţii de învăţământ, în timp ce încerca să coboare de la fereastră legând mai multe cearşafuri pentru a se prinde de acestea.

330 afișări
Imaginea articolului Bacău: Elevă de 15 ani, în comă după ce a căzut de la etaj în timp ce încerca să fugă din internat

Bacău: Elevă de 15 ani, în comă după ce a căzut de la etaj în timp ce încerca să fugă din internat (Imagine: Mediafax Foto)

Fata este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din Bacău, fiind cazată la internatul unităţii de învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În noaptea de joi spre vineri, eleva a încercat să fugă din internat împreună cu o colegă de cameră, acestea legând mai multe cearşafuri între ele pentru a putea coborî pe fereastră de la etajul al doilea al unităţii.

După ce a ieşit pe fereastră şi a reuşit să coboare un etaj, eleva de 15 ani nu a mai avut puterea să se ţină cu mâinile de cearşafuri şi a căzut de la câţiva metri înălţime.

"Din ceea ce am reuşim să aflăm până acum, am înţeles că eleva a căzut în cap şi în umăr, de la etajul întâi. Cealaltă fată reuşise să coboare şi o aştepta jos, ceea ce probabil a încurajat-o şi mai mult pe fata de 15 ani. Este neplăcut ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu ce le-a determinat pe cele două eleve să recurgă la un asemenea mod de a părăsi internatul", a declarat, vineri, directorul Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din Bacău, Adrian Fuioagă.

Eleva de 15 ani a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, medicii fiind rezervaţi în prezent în privinţa şanselor de supravieţuire ale fetei.

"Pacienta este internată la secţia de Terapie Intensivă, cu fractură de bază de craniu şi în comă profundă. Starea elevei este gravă, prognosticul fiind rezervat în momentul de faţă", a precizat directorul medical al SJU Bacău, Aurelia Ţaga.

Eleva de 15 ani este din localitatea Dealu Morii, fiind cazată în internatul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" pentru a nu face zilnic naveta cu autobuzul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici