Baconschi: Accidentul din Ungaria, legat de nerespectarea nomelor de trafic rutier internaţional

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, că nerespectarea nomelor legate de traficul rutier internaţional a provocat accidentul din Ungaria şi a precizat că ambasada se ocupă să ajute familiile pentru toate formalităţile ce trebuie îndeplinite.

321 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Accidentul din Ungaria, legat de nerespectarea nomelor de trafic rutier internaţional

Baconschi: Accidentul din Ungaria, legat de nerespectarea nomelor de trafic rutier internaţional (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Baconschi şi-a exprimat regretul faţă de producerea acestei tragedii, în care şi-au pierdut viaţa 14 români, dintre care câţiva copii.

"Îmi pare foarte rău că s-a petrecut această tragedie, în care sunt implicaţi şi şoferul de tir, care era tot român, şi şi-au pierdut viaţa 14 români, din care şi câţiva copii. Nerespectarea normelor legate de traficul rutier internaţional a provocat de fapt acest accident şi ambasada se ocupă să ajute familiile pentru toate formalităţile", a spus Baconschi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat că ataşatul român de interne, Ioan Benţe, s-a deplasat la locul accidentului şi va oferi informaţii suplimentare.

"Este ataşatul nostru de intene, domnul Benţe, la faţa locului şi aşteptăm să primim informaţii suplimentare", a spus Igaş.

Miniştrii au făcut aceste precizări înainte de şedinţa BPN al PDL.

14 români şi-au pierdut viaţa într-un grav accident produs în Ungaria, în urma impactului dintre microbuzul în care se aflau şi un tir, alte două persoane, grav rănite, fiind spitalizate la Szeged.

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului împreună cu alţi trei poliţişti din Timiş, pentru a ajuta la identificarea victimelor, declara că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului.

Moldovan preciza că accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui autocamion a adormit la volan şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în judeţul Argeş.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 14 români care se aflau în microbuz. De asemenea, şoferul camionului şi un pasager au fost răniţi, fiind transportaţi la spitalul din Szeged.

El a spus că un reprezentant al Consulatului se află la Poliţie pentru identificarea celorlalte victime.

El a menţionat că urmează să fie făcută autopsia victimelor, având în vedere faptul că moartea a fost violentă. Un membru al familiei fiecărei victime urmează să ia legătura cu o firmă de pompe funebre, iar Consulatul va asista familiile în a contacta aceste firme şi în obţinerea actelor, repectiv certificat de deces şi acte de înhumare. De asemenea, Consulatul va acorda paşapoartele mortuare în regim de gratuitate.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, preciza că autotrenul venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici