Băhăian rămâne în arest, Curtea de Apel i-a respins recursul

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane din judeţul Constanţa, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, miercuri, recursul făcut de acesta la decizia Tribunalului Constanţa.

66 afișări
Imaginea articolului Băhăian rămâne în arest, Curtea de Apel i-a respins recursul

Băhăian rămâne în arest, Curtea de Apel i-a respins recursul

Decizia instanţei constănţene este definitivă.

Tribunalul Constanţa a admis, luni, propunerea de arestare preventivă a lui Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi ordonat uciderea a patru persoane în judeţul Constanţa, magistraţii emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Şi magistraţii ialomiţeni au prelungit, miercuri, cu 30 de zile, mandatele de arestare preventivă în cazul lui Sergiu Băhăian şi a încă cinci persoane acuzate de infracţiuni economice în dosarul instrumentat de către procurorii DIICOT Ialomiţa.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Ialomiţa, Sergiu Băhăian a fost adus sub escorta poliţiştilor de la Constanţa, iar ceilalţi cinci au fost aduşi din arestul IPJ Ialomiţa.

"Iniţial, au fost arestaţi, în cazul documentat de DIICOT Ialomita, Sergiu Băhăian, Eduard Marian Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă. Ulterior, la câteva zile, au mai fost reţinuţi arestaţi în acelaşi caz Dan Negreanu şi Călin Marin. Toţi şase au fost prezentaţi astăzi (n.r. - miercuri) magistraţilor, care au decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 30 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Ialomiţa, judecătorul Ion Toma.

Avocatul a trei dintre cei şase acuzaţi, Alexandru Pantea, a declarat că Sergiu Băhăian, Eduard Marian Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă au făcut deja recurs la decizia Tribunalului Ialomiţa, recurs care ar urma să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.

Sergiu Băhăian şi celelalte cinci persoane sunt acuzate de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat într-un caz instrumentat de anchetatorii din Slobozia.

Băhăian mai este suspectat că ar fi ordonat uciderea a patru persoane în judeţul Constanţa, magistraţii Tribunalului Constanţa admiţând, luni, propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Sergiu Băhăian a făcut recurs la decizia Tribunalului, însă miercuri Curtea de Apel Constanţa a respins recursul, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest.

Acuzaţiile care i se aduc lui Băhăian sunt de instigare la omor calificat şi instigare la omor deosebit de grav, în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Băhăian este acuzat că la sfârşitul anului 2007, împreună cu Valentin Şlepac, a iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan, Adrian Grigoraş, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin înşelarea mai multor societăţi comerciale, la încheierea şi derularea unor contracte de leasing.

Prejudiciul total creat de această grupare se ridică la 501.480 de euro şi 340.189,32 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici