Băieţel de şase ani în comă alcoolică la spital

Un băieţel în vârstă de şase ani a ajuns la spital în comă alcoolică, după ce a băut o cantitate mare de vin, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui începând, marţi, o anchetă în acest caz.

14 afișări
Imaginea articolului Băieţel de şase ani în comă alcoolică la spital

Băieţel de şase ani în comă alcoolică la spital (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului Spitalului de Copii "Sfântul Nicolae" din Bârlad, Magdalena Cozma, copilul a fost adus în comă cu ambulanţa din localitatea vasluiană Bogeşti la unitatea medicală. Magdalena Cozma a precizat că a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, întrucât ambii părinţi ai copilului sunt plecaţi la muncă în străinătate, băieţelul fiind lăsat în grija bunicilor.

"S-au urmat toate procedurile în astfel de situaţii, în prezent starea generală a băieţelului fiind una bună. Noi am sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui, având în vedere că micuţul are un suport social inadecvat, cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate", a declarat Cozma.

Potrivit sursei citate, copilul a fost lăsat nesupravegheat de bunica sa în timpul unei petreceri dată de femeie, acesta bând o cantitate mare de vin.

Reprezentanţii DGASPC Vaslui au început o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă se impun măsuri speciale de protecţie pentru băieţelul în vârstă de şase ani.

"Am discutat deja cu reprezentanţii Primăriei Pogana pentru a face propria anchetă socială şi, în funcţie de ce vor constata şi ei, vom vedea dacă este cazul să intervenim pentru a scoate copilul din mediul în care trăieşte acum. Desigur, vor merge şi specialiştii noştri care vor evalua la domiciliul copilului dacă bunicii îşi îndeplinesc atribuţiile ce le revin ca întreţinători ai minorului", a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Potrivit reprezentantului DGASPC Vaslui, băieţelul va intra într-un program de consiliere psihologică al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, ţinând cont trauma prin care a trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici