Bandă de hoţi români, condamnare la închisoare în Marea Britanie. Număr impresionant de spargeri

Poliţia din comitatul West Midlands (Marea Britanie) a anunţat condamnarea la închisoare a cinci imigranţi români, aparţinând aceluiaşi grup infracţional, responsabili de aproximativ 400 de jafuri în locuinţe desfăşurate în perioada 2014-2018, informează autorităţile.

6809 afișări
Imaginea articolului Bandă de hoţi români, condamnare la închisoare în Marea Britanie. Număr impresionant de spargeri

Cinci români, condamnaţi la închisoare în Marea Britanie. Un număr impresionant de spargeri date

Un grup infracţional format din cinci români, acuzat că ar fi comis peste 400 de spargeri de locuinţe între anii 2014-2018, în regiunea britanică West Middlands, a fost destructurat, iar membrii săi au fost condamnaţi la patru, până la opt ani de închisoare sub acuzaţia de furt de bunuri şi bani în valoare de mai multe milioane de lire sterline.

Cei cinci cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, dintre care o femeie şi cinci bărbaţi, comiteau spargeri de locuinţe în căutarea de bani şi bunuri de valoare, cu precădere bijuterii, şi trimiteau, în mod constant, bani membrilor propriilor familii aflaţi în România.

 

 

Curtea de la Birmingham i-a condamnat pe toţi membrii grupului infracţional la mai mulţi ani de închisoare, în cadrul şedinţei ce a avut loc pe 1 octombrie, în urma evaluării probelor adunate de Poliţia comitatului West Midlands, care demonstrau implicarea acestora într-un număr de aproximativ 400 de spargeri.

Grupul organizat a fost descoperit după ce, în timpul monitorizării de către Poliţie a unei maşini fără asigurare, aparţinând infractorilor, pe autostrada M6, au sesizat aruncarea de pe unul din geamurile maşinii a unei genţi plină cu bijuterii, recent sustrase dintr-o locuinţă din Solihull.

Conducătorul autovehiculului, care era şi liderul grupului infracţional, a fost arestat, iar în urma probelor de ADN prelevate, s-a descoperit implicarea acestuia în mai multe cazuri de furt pentru care autorii nu erau cunoscuţi. Cercetările asupra istoricului celui arestat şi asupra locuinţei acestuia, în care convieţuiau toţi membrii grupului, au dezvăluit vinovăţia tuturor celor cinci pesoane în legătură cu numeroase acte de furt în locuinţe, comise în perioada 2014-2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici