Bandă de infractori minori, destructurată de poliţişti. Ce vârstă avea cel mai mic dintre ei

Trei copii cu vârste cuprinse între 10 ani şi 15 ani au fost prinşi de poliţişti după ce au tâlhărit mai mulţi elevi de la un colegiu din oraşul Brăila. Infracţiunile au fost în ultimele săptămâni, iar minorii obişnuiau să-şi ameninţe victimele cu un cuţit, furându-le sume mici.

2129 afișări
Imaginea articolului Bandă de infractori minori, destructurată de poliţişti. Ce vârstă avea cel mai mic dintre ei

Bandă de infractori minori, destructurată de poliţiştii brăileni

Autorităţile au anunţat că au fost prinşi copiii care ziua în amiaza mare au tâlhărit mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional „Gh. Murgoci” din Brăila.

Este vorba despre trei fraţi care au fost prinşi de poliţiştii locali. Cei trei au fost predaţi Poliţiei Naţionale care va continua cercetările.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila au declarat, pentru MEDIAFAX, că cei trei au fost identificaţi luni şi sunt bănuiţi că sunt autorii unor tâlhării în Brăila.

Minorii sunt fraţi şi au 10, 12, respectiv 15 ani şi provin dintr-o familie dezorganizată.

„În ultimele săptămâni au comis nu mai puţin de 4 tâlhării asupra unor elevi, în zona centrală a oraşului. Pe data de 21 ianuarie, minorul de 10 ani l-a înţepat cu un briceag pe un elev care ieşise de la ore de la un colegiu din centrul oraşului, reuşind să obţină de la victima suma de 2 lei. Minorul de 10 ani era însoţit atunci de fratele de 15 ani. În data de 7 februarie, minorul de 12 ani l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un alt elev al liceului respectiv, tot la ieşirea de la ore, reuşind să obţină şi de la acesta câţiva lei. De această dată, totul a fost surprins pe camerele de supraveghere din zonă”, au spus reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila.

Banda de tâlhari minori a fost destructurată după ce vineri unul dintre fraţi a comis o tâlhărie lângă liceu. El a furat doi lei şi a fost prins de poliţişti, iar tatăl său a fost amendat de poliţişti.

„Vineri, conducerea colegiului a anunţat că un elev a fost ameninţat. Acestuia i-a fost luată suma de doi lei. Minorul de 12 ani a fost depistat şi condus la secţia de Poliţie, în prezenţa tatălui său. Părintele a fost amendat cu 500 de lei. A fost informată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, iar copilul va primi consiliere psihologică. Poliţiştii continuă cercetările, infracţiunea fiind tâlhărie calificată”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

În ultimele trei săptămânii, infractorii minori au tâlhărit patru elevi, obţinând sume mici de bani şi ţigări. Una dintre victime a fost înjunghiată în picior şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici