Bani din bugetul Capitalei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Primăria alocă încă un million de lei, pentru a treia oară în acest an

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa de marţi o nouă rectificare a bugetului municipalităţii, care prevede acordarea sumei de un milion de lei pentru Patriarhia Română, bani necesari pentru construirea Catedalei Mântuirii Neamului.

4444 afișări
Imaginea articolului Bani din bugetul Capitalei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Primăria alocă încă un million de lei, pentru a treia oară în acest an

Proiectul a primit votul pozitiv din partea a 30 a consilieri generali şi 17 voturi negative. Cei care s-au opus rectificării bugetare au fost consilierii USR.

În replică, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, în timpul şedinţei, că „este normal să aprobăm un milion de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului, pentru că suntem creştini”.

De asemenea, rectificarea bugetară votată marţi de către consilierii generali, prevede alocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther şi Jean Calvin, precum şi suma de peste două milioane de lei pentru o statuie a generalului Henri Mathias Berthelot.

Pentru acordarea acestor sume, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) este nevoită să taie finanţări pentru alte proiecte, cum sunt şi unele de infrastructură.

„În situaţia în care, pe parcursul execuţiei bugetare, din motive obiective, implementarea unui proiect de investiţii nu se poate realiza conform proiecţiei bugetare, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot propune autorităţilor deliberative, până la data de 31 octombrie, aprobarea redistribuirii fondurilor între proiectele înscrise în programul de investiţii”, justifică reprezentanţii PMB relocarea finanţărilor către alte proiecte.

În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură de la care vor fi diminuate anumite sume şi de la care se redirecţionează suma de 18,5 milioane, acestea sunt: proiectul „Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai”, pentru care este necesară contractarea unor lucrări ce nu au fost prevăzute în contractul de bază, şi anume: iluminat public, semaforizare şi separatoare; „Reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai Şoseaua Pantelimon”; „Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti – Piteşti” precum şi proiectul „Reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai Bdul Liviu Rebreanu”.

Ultima data când Municipalitatea a aprobat o redistribuire a sumelor din buget pentru Patriarhie a fost în luna septembrie, când CGMB a votat alocarea sumei de un million de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici