Bănicioiu la noul spital din Fălticeni: Încercăm să ne ţinem de termenul de finalizare a lucrării

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, la şantierul noului spital din Fălticeni, ale cărui lucrări au început în 1991, că a constatat că lucrările progresează, că termenul de finalizare ar putea fi respectat şi că va mai fi alocată o sumă de bani pentru continuarea investiţiei.

136 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu la noul spital din Fălticeni: Încercăm să ne ţinem de termenul de finalizare a lucrării

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Bănicioiu a făcut, joi după-amiază, o inspecţie la şantierul noului spital municipal din Fălticeni alături de autorităţile locale şi a precizat că a venit să vadă stadiul lucrărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E a doua vizită pe care o fac aici şi tocmai în urma unor solicitări pe care le-am avut de la Consiliul Judeţean şi Primărie de a aloca fonduri suplimentare, dar am vrut să vedem dacă ceea ce am discutat acum câteva luni, în luna mai, când am fost aici ultima oară s-a şi întâmplat. Văd că progresează lucrurile, constructorii se ţin de cuvânt şi încercăm să ne ţinem de termenul de finalizare a lucrării. Voi discuta şi cu preşedintele CJ Suceava şi cred că mai găsim soluţii pe partea financiară de a nu lăsa lucrurile în repaos aşa cum au fost lăsate mulţi ani", a spus ministrul.

El a mai declarat că este probabil să se aloce o nouă sumă de bani până la sfârşitul acestui an.

"Să vedem şi calculele să alocăm în aşa fel încât să şi poată cheltui", a precizat Bănicioiu care a adăugat că suplimentarea de fonduri se va putea face într-o viitoare şedinţă de Guvern.

El a explicat că banii alocaţi pentru anul acesta trebuie cheltuiţi şi că facturile sunt în decontare.

"Asta înseamnă că noi eliberăm banii acum şi ne închidem cu tot ceea ce am alocat pentru anul acesta. Asta înseamnă că în toamnă putem să venim cu ceva suplimentar. Să vedem cum e devizul", a mai declarat ministrul.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a spus că din 2012 şi până acum, pe lângă suma extrem de mare pe care a primit-o municipalitatea pentru această investiţie, nu a fost niciodată vreo sincopă din punct de vedere financiar, astfel încât constructorul să aibă motiv pe lipsa banilor să nu lucreze.

"Tot ceea ce înseamnă partea financiară a fost asigurată integral, iar constructorul a putut să-şi facă şi calculele economice ale lui şi partea de construcţie", a spus Coman.

În noua clădire a Spitalului Municipal Fălticeni ar urma să funcţioneze şase secţii cu o capacitate de 230 de paturi, un compartiment de primire a urgenţelor şi unul pentru spitalizările de zi.

Lucrările la structura de rezistenţă pentru clădirea nouă a Spitalului Municipal Fălticeni au început în 1991, iar structura de rezistenţă a fost realizată parţial până în anul 1996, în 2007 fiind făcută reproiectarea.

Finanţarea construcţiei acestui spital a fost reluată la sfârşitul anului 2011, când autorităţile locale au semnat un contract de execuţie a noii clădiri, care urma să fie finalizată în decembrie 2013.

Spitalul vechi din Fălticeni are 153 de ani, iar clădirea nu mai poate face faţă actualelor cerinţe şi nu se justifică o reabilitare a acesteia, spitalul funcţionând în cinci clădiri.

Spitalul din Fălticeni deserveşte aproximativ 150.000 de locuitori din municipiu şi 20 de comune din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici